Kaikki kokoelmat
Lahjakortit
Lahjakorttien hallinta
Lahjakorttien hallinta

Tässä artikkelissa käsitellään lahjakorttien hallintaa ja vanhojen korttien tuomista järjestelmään

Sami Väätäinen avatar
Tekijä: Sami Väätäinen
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät:

Lahjakorttien hallinnan löydät vasemman laidan päävalikon kohdasta Työkalut.

Lahjakorttien hallintaan pääset kun olet toimipaikan omistaja tai sinulle on annettu pääkäyttäjän oikeudet.


Lahjakorttien saldot

Lahjakorttien hallintanäkymän ylälaidasta löydät toimipaikan lahjakorttien tämänhetkiset saldot yhdellä katsauksella ryhmiteltynä aktiivisiin, seuraavan 30 päivän kuluessa vanheneviin sekä vanhentuneisiin.


Lahjakorttien listaaminen

Päänäkymässä listataan oletuksena kaikki lahjakortit mutta voit rajata näkymää helposti lahjakorttien luonti-/myyntipäivän mukaan nopeasti pikanäppäimillä viime kuukausi tai kuluva kuukausi sekä halutessasi voit rajata minkä tahansa aikavälin. Aikarajauksen lisäksi voit helposti listata vain aktiiviset eli ajallisesti voimassa olevat ja saldoa sisältävät kortit tai vaihtoehtoisesti vanhentuneet, mitätöidyt tai loppuun käytetyt.


Lahjakorttien haku

Mikäli etsit jotakin tiettyä lahjakorttia niin "Etsi lahjakortteja" hakukentän avulla löydät helposti kortin kuin kortin. Hakukenttään voit syöttää kortin koodin, kortin haltijan nimen tai sähköpostiosoitteen johon kortti on lähetetty. Kuten muissakin hakukentissä, vain muutaman merkin syöttö usein riittää ja haluamasi lahjakortti löytyy! Hakukenttä listaa lennossa lahjakortteja päänäkymässä sitä mukaa kun kirjoitat hakua, nopeaa ja kätevää!


Lahjakorttikohtaiset toiminnot

Kun olet löytänyt haluamasi lahjakortin näet listauksessa kortin koodin, asiakkaan/haltijan nimen joka on annettu korttia luotaessa tai myytäessä, luonti- tai myyntipäivän, viimeisen voimassaolopäivän, kortin tilan, alkuperäisen arvon sekä tämänhetkisen saldon. Mikäli kortilla on vielä arvoa jäljellä niin lahjakorttirivin oikeassa reunassa on pieni kolmen pisteen toimintovalikko josta voit lähettää lahjakortin uudelleen saajan sähköpostiin, muokata kortin saajan tietoja tai voimassaoloaikaa sekä mitätöidä tai peruuttaa mitätöinnin. Et voi kuitenkaan muuttaa kortin saldoa tai koodia. Kortin mitätöinti voi tulla kyseeseen jos kortin koodi on vaikkapa joutunut vääriin käsiin tai kortti on vanhentunut ja se halutaan mitätöidä.


Lahjakorttien tuominen

Voit halutessasi tuoda itse luomasi tai vaikkapa vanhassa järjestelmässä luodut lahjakorttisi Book Salon lahjakorttijärjestelmään. Näin voit kassalla ottaa vastaan lahjakortteja maksuvälineenä samaan tapaan kuin booksalon järjestelmästä myydyt lahjakortit, helposti ja nopeasti.

Näin tuot lahjakortin järjestelmään:

  1. Aloita lahjakortin tuominen +Tuo olemassa oleva lahjakortti -nappulasta

  2. Anna lahjakortin koodi, tämä on yleensä luotu vanhassa järjestelmässä tai olet sen itse keksinyt, jokaisella kortilla on oltava yksilöllinen koodi jota kassalla käytetään lahjakortilla maksettaessa

  3. Anna kortin nykyinen arvo euroina, voit antaa halutessasi myös kortin alkuperäisen arvon jos korttia on jo osittain käytetty

  4. Järjestelmään syötettävät kortit eivät sisällä arvonlisäveroa eli korttia myydessä ei ole kirjattu ja maksettu arvonlisäveroa vaan arvonlisävero kirjataan ja maksetaan normaalisti myynnistä joka maksetaan lahjakortilla. Lahjakortilla on siis mahdollista maksaa useamman eri verokannan sisältävää myyntiä.

  5. Anna halutessasi lahjakortin saajan/haltijan sähköpostiosoite ja nimi sekä jos haluat että lahjakortti lähetetään heti tuonnin perään saajan/haltijan sähköpostiin niin klikkaa asianomainen rasti ruutuun

  6. Mikäli lahjakortissa on jokin tervehdysteksti saajalle niin tässä vaiheessa voit lisätä myös sen

  7. Valitse halutessasi kortille sen viimeinen voimassaolopäivä. Mikäli haluat niin voit hyväksyä maksuvälineenä myös jo vanhentuneita lahjakortteja. Järjestelmä kysyy tästä erikseen kassalla jos vanhentunutta lahjakorttia yritetään käyttää maksamiseen. Tämä on siis täysin sinun päätöksesi.

  8. Valitse lopuksi LISÄÄ, nyt lahjakortti on tuotu järjestelmään ja sitä voidaan käyttää maksuvälineenä kassalla

Lue lisää lahjakorttiominaisuuden eri toiminnoista

Lahjakorttien hallinta (tämä artikkeli)

Vastasiko tämä kysymykseesi?