Maksupäätteen toimitus ja vastaanottaminen

• Maksupääte toimitetaan tavallisesti postitse toimipaikkaan perille tuotuna kahden arkipäivän sisällä tilauksesta ja kauppiassopimuksen allekirjoituksesta, useimmiten kuitenkin jo tilausta seuraavana arkipäivänä mikäli kauppiassopimukseen liittyvät muodollisuudet on hoidettu aamupäivän aikana.

• Saatuasi lähetyksen, tarkista että paketti ja laite on ehjä, pakkauksessa on mukana muuntaja ja virtajohto sekä laitemallista riippuen mahdollisesti verkkokaapeli.

• Verkkokaapeli toimitetaan aina Yomani ML -maksupäätteen mukana joka on liitettävä internetiin eli esimerkiksi WLAN-reitittimeen tai laajakaistamodeemiin verkkokaapelilla. Yomani XR/3G -maksupäätteessä on sisäänrakennettu mobiili internetyhteys eikä verkkokaapelia välttämättä tarvita. Mikäli toimipaikassa on saatavilla internet verkkokaapelin välityksellä, suosittelemme kytkemään myös 3G-maksupäätteen internetiin kaapelilla jolloin se toimii myös mahdollisten mobiiliverkon häiriöiden aikana. Tarvittaessa voit tarkistaa maksupäätteen tyypin laitteen pohjassa olevasta merkinnästä.

Maksupäätteen sijoittaminen

• Sijoita maksupääte niin että se on helposti asiakkaan käytettävissä ja laitteen ympärillä on hieman vapaata tilaa jotta myös lähimaksu onnistuu helposti.

• Ota maksupäätteen sijoituksessa huomioon myös että virtajohto ja mahdollinen verkkokaapeli yltävät hyvin liitospisteisiinsä eikä mikään johto jää vapaasti roikkumaan jotta maksupääte ei vahingossa esimerkiksi putoa lattialle.

Maksupäätteen asennus ja käyttöönotto

• Liitä ensin mahdollinen verkkokaapeli maksupäätteeseen sekä WLAN-reitittimeen, laajakaistamodeemiin tai muuhun laitteeseen joka tarjoaa internet-yhteyden.

• Liitä tämän jälkeen virtajohto maksupäätteeseen sekä sähköpistorasiaan.

• Laite käynnistyy, odota rauhassa kunnes näet maksupäätteen näytöllä Book Salon -logon, tämän jälkeen maksupääte on käyttövalmis.

• Maksupäätteessä ei ole erillistä virtakytkintä ja se tulee jättää päälle myös yöksi jolloin laite mm. tekee automaattisesti tarvittavat ohjelmistopäivitykset.

• Mikäli toimipisteessä on ollut aiemmin käytössä Book Salon Kassa ja jokin toinen maksupääte, tulee Book Salon maksupääte aktivoida Kassassa käytettäväksi ilmoittamalla siitä meille, helpoiten se onnistuu chatissa ↘️

Maksupäätteen käyttö

• Valitse Book Salon Kassassa maksutavaksi maksupääte ja klikkaa Veloita, summa siirtyy suoraan maksupäätteelle ja asiakas voi maksaa ostoksensa haluamallaan käyttötavalla.

• Book Salon maksupääte tukee Visa ja MasterCard korttimaksuja sirukorttia, lähimaksua, Apple Pay:tä tai Google Pay:tä käyttäen.

Mikäli maksupäätteen käyttöönotossa tai jokapäiväisessä käytössä on mitä tahansa ongelmia tai kysyttävää, sivun alakulmasta löytyvä chat-tukemme on valmiina auttamaan.

Maksupäätteellä veloitettujen maksujen tilityksistä kerromme omassa artikkelissa täällä.

Mikäli etsit yleistä tietoa Book Salon maksupalveluista tai niiden tilaamisesta ja käyttöönotosta niin lue lisää täältä.