Kaikki kokoelmat
Lahjakortit
Lahjakorttien myyminen
Lahjakorttien myyminen

Tässä artikkelissa opastetaan kuinka voit kassalla myydä lahjakortteja ja lisätä uusia lahjakorttityyppejä myyntiin

Sami Väätäinen avatar
Tekijä: Sami Väätäinen
Päivitetty tänään

Tästä artikkelista löydät:

Lahjakorttien myyminen onnistuu suoraan booksalon Kassassa.

Koska lahjakortit ovat toimipaikkakohtaisia niin lahjakortteja myydessä on kassalle valittava jokin toimipaikan yrityksen käyttäjä eli toimipaikan omistaja tai työntekijä mutta ei vuokratuoliyrittäjää. Lahjakortteja voi kuitenkin ottaa vastaan maksuvälineenä kaikki toimipaikan työntekijät ja yrittäjät.

Järjestelmässä on valmiiksi luotuna lahjakorttituotteita tavallisimmille summille sekä lahjakorttituote jossa on valinnainen arvo johon voit syöttää lahjakorttia myydessä haluamasi summan. Voit myös lisätä Kassan lahjakorttivalikoimaan haluamasi arvoisen uuden lahjakorttituotteen + Lisää uusi lahjakortti -nappulasta. Uusi lahjakortti -ikkunassa annat kortille arvon ja valitset oletus voimassaoloajan tai viimeisen käyttöpäivän sekä tallennat ja uusi lahjakorttituote ilmestyy Kassan lahjakorttivalikoimaan. Halutessasi voit poistaa Kassasta itse luomiasi lahjakorttituotteita lahjakortin kolmen pisteen pikkuvalikosta.

Näin myyt lahjakortin Kassassa

Valitse ensin haluamasi lahjakorttituote Kassan Lahjakortit -välilehdellä, tämä avaa Lisää lahjakortti -ikkunan

  1. Uutena ominaisuutena voit nyt muuttaa halutessasi myytävän Lahjakortin koodia. Tämä on kätevä ominaisuus jos teillä on esimerkiksi valmiiksi painettuja lahjakortteja ja haluat saman koodin järjestelmään kuin painetussa lahjakortissa.

  2. Mikäli valitsit Valinnainen arvo -kortin, anna ensin kortin arvo joka kortille ladataan

  3. Järjestelmästä myytävät kortit eivät sisällä arvonlisäveroa eli korttia myydessä ei kirjata ja makseta arvonlisäveroa vaan arvonlisävero kirjataan ja maksetaan normaalisti myynnistä joka myöhemmin maksetaan lahjakortilla. Lahjakortilla on siis mahdollista maksaa useamman eri verokannan sisältävää myyntiä.

  4. Valitse kortille voimassaoloaika ostohetkestä lukien tai kortin viimeinen voimassaolopäivä.

  5. Anna halutessasi lahjakortin saajan nimi ja sähköpostiosoite sekä jos haluat että lahjakortti lähetetään heti myynnin perään annettuun sähköpostiosoitteeseen niin klikkaa asianomainen rasti ruutuun.

  6. Mikäli lahjakortille halutaan jokin tervehdysteksti saajalle niin lisää vielä se.

  7. Valitse lopuksi TALLENNA, nyt lahjakortti on luotu järjestelmään ja siirretty kassaan veloitettavaksi.

  8. Lahjakortti astuu voimaan vasta kun ostos on veloitettu kassalla joten muista veloittaa asiakasta :)

Kun lahjakortti on myyty, tallentuu se järjestelmään ja on heti valmiina käytettäväksi. Lahjakortti on nyt myös lähetetty annettuun sähköpostiin mikäli edellisessä vaiheessa näin valittiin. Lahjakortti löytyy nyt myös koodin, sähköpostin ja nimen perusteella lahjakorttien hallinnasta joka löytyy Työkalut valikosta. Siellä voi mm. tarkistaa lahjakortin saldon, lisätä tai vaihtaa sähköpostiosoitteen, lähettää kortin uudelleen sähköpostiin tai muuttaa viimeistä voimassaolopäivää. Lahjakorttien hallinnasta on oma artikkelinsa johon pääset tästä.


Lahjakorttien myynti netissä

Kun kauppiastilisi on avattu voit aktivoida lahjakorttien verkkomyynnin valikosta Asetukset - Verkkomaksujen asetukset.

Kun olet aktivoinut lahjakorttien nettikaupan niin toimipaikan ajanvaraukseen ilmestyy palveluvalikoimaan oma lahjakorttiosio jossa asiakas voi itsepalveluna ostaa lahjakortteja toimipaikkaanne.

Työkalut -valikkoon avautuu myös oma linkki lahjakorttikaupalle jota voit markkinoida vaikkapa kotisivuillasi ja somessa sekä samasta paikasta löydät ohjeet kuinka lahjakorttikaupan voi upottaa osaksi omia nettisivujasi samaan tapaan kuin ajanvarauksen. Asiakas maksaa lahjakortin online korttimaksuna heti lahjakorttiostoksen päätteeksi ja maksut tilitetään kauppiassopimuksen mukaisesti samaan tapaan kuin maksupäätemaksuissa.

Täällä tarkemmin tietoa miten lahjakortin ostaminen lahjakorttikaupastasi asiakkaan näkökulmasta tapahtuu ja vinkit mahdollisiin ongelmatilanteisiin.


Lue lisää lahjakorttiominaisuuden eri toiminnoista

Lahjakorttien myyminen (tämä artikkeli)

Vastasiko tämä kysymykseesi?