Näin tilitykset toimivat

Book Salon maksupäätteellä sekä online korttimaksuina vastaanotetut maksut tilitetään kauppiaille päivittäin tavallisesti vuoden kaikkina pankkipäivinä.

Normaalisti tilitykset maksetaan korttimaksua seuraavana pankkipäivänä ja tilitetyt varat ovat kauppiaiden tileillä käytettävissä joko tilityspäivänä tai sitä seuraavana pankkipäivänä.

Tilitysraportit luodaan automaattisesti ja raportit voi tulostaa tai lähettää suoraan kirjanpitäjälle sähköpostin välityksellä. Raportit löydät valikosta Myynnit -> Tilitykset.

Esimerkki maksunvälityksen aikataulusta

  • Korttimaksu maanantaina, tilitys tiistaina ja varat käytettävissä kauppiaan tilillä tiistaina tai keskiviikkona, tässä on hieman pankkikohtaisia eroja.

  • Perjantain ja lauantain korttimaksujen tilitys tehdään maanantaina ja varat ovat myös yleensä kauppiaiden tileillä käytettävissä jo saman päivän aikana.

On myös mahdollista että aika-ajoin korttiyhtiöiden tilitykset viipyvät noin vuorokauden verran edellä mainittua aikataulua pidempään. Tällaista sattuu kuitenkin varsin harvoin ja pyrimme näistä ilmoittamaan tällä sivulla.

Tulevat poikkeukset normaaleihin tilitysaikatauluihin

  • Itsenäisyyspäivä: 3.-6.12.2021 myynnit tilitetään 7.12.2021

  • Joulu: 23.-26.12.2021 myynnit tilitetään 27.12.2021

  • Vuodenvaihde: 30.12.2021-2.1.2022 myynnit tilitetään 3.1.2022

Tilitystilanne

  • pe 3.12.2021 Kuun vaihteen ajan myyntien raportointi ja tilitykset korttiyhtiöiltä on viivästyneet. Tilitykset myynneistä 1.12.2021 saakka on kuitenkin maksettu pe 3.12 ja pitäisi näkyä kaikkien pankkien tileillä vielä saman päivän aikana. Tilitysten raportointi päivittyy järjestelmässä sitä mukaan kun korttiyhtiöiden raportointi palautuu normaaliksi.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?