Kaikki kokoelmat
PRO-paketti ja maksupalvelut
Tilitykset
Tilitykset booksalon PRO asiakkaille
Tilitykset booksalon PRO asiakkaille

Tässä artikkelissa kerrotaan korttimaksujen tilityksistä sekä mahdollisista poikkeusaikatauluista

Sami Väätäinen avatar
Tekijä: Sami Väätäinen
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät:

Näin tilitykset toimivat

Booksalon maksupäätteillä sekä online korttimaksuina vastaanotetut maksut tilitetään kauppiaille päivittäin tavallisesti vuoden kaikkina pankkipäivinä. Tilityserät muodostuvat automaattisesti eikä erillisiä päivänpäätöstoimenpiteitä tarvitse tehdä.

Normaalisti tilitykset maksetaan korttimaksua seuraavana pankkipäivänä ja tilitetyt varat ovat kauppiaiden tileillä käytettävissä joko tilityspäivänä tai yleensä sitä seuraavana pankkipäivänä.

Tilitysraportit luodaan automaattisesti ja raportit voi tulostaa tai lähettää suoraan kirjanpitäjälle sähköpostin välityksellä. Raportit löydät valikosta Myynnit -> Tilitykset. Huomaathan että maksunvälitys on arvonlisäverolain 42 § mukaista rahoituspalvelua, josta ei suoriteta saman lain 41 §:n mukaista arvonlisäveroa joten raportoidut tilitysten kulut eivät sisällä arvonlisäveroa.

Esimerkki maksunvälityksen aikataulusta

  • Korttimaksu maanantaina, tilitys tiistaina ja varat käytettävissä kauppiaan tilillä tiistaina tai keskiviikkona, tässä on hieman pankkikohtaisia eroja.

  • Perjantain ja lauantain korttimaksujen tilitys tehdään maanantaina ja varat ovat myös yleensä kauppiaiden tileillä käytettävissä jo saman päivän aikana.

On myös mahdollista että aika-ajoin korttiyhtiöiden tilitykset viipyvät noin vuorokauden verran edellä mainittua aikataulua pidempään. Tällaista sattuu kuitenkin varsin harvoin ja pyrimme näistä ilmoittamaan tällä sivulla.

Tulevat poikkeukset normaaleihin tilitysaikatauluihin

  • Joulu: 22.-26.12.2023 myynnit tilitetään keskiviikkona 27.12.2023

  • Vuodenvaihde: 29.12.2023-1.1.2024 myynnit tilitetään tiistaina 2.1.2024

Tilitystilanne

  • Ei poikkeamia

Poikkeamahistoria

  • Perjantain 15.12.2023 myyntien tilitykset viivästyvät normaalista aikataulusta korttiyhtiöiden raportoinnin viivästymisen vuoksi. Tilitykset on maksettu asiakkaiden tileille tiistaina 19.12.2023, pahoittelemme viivästystä.

  • Maanantain 11.12.2023 myyntien tilitykset korttiyhtiöiltä eivät meistä riippumattomista syistä saapuneet ajallaan ja viivästyivät noin 12 tuntia normaalista ja maksettiin kauppiaille keskiviikkoaamuna 13.12.2023, pahoittelemme viivästystä.


Tilitysvälin valinta

Huom! Otathan huomioon, että tämä tilitysvälin valinta on mahdollista vain isompien mustien kannettavien maksupäätteiden kohdalla eikä valitettavasti uusien booksalon M1 -maksupäätteiden kanssa.

  • Tilitysvälin saat valittua kohdasta: “Myynnit”-->”Tilitykset”.

  • Voit valita haluamasi tilitystiheyden: Arkipäivittäin, Viikottain tai Kuukausittain vaihtoehdoista.

Vastasiko tämä kysymykseesi?