Varausten ennakkomaksut verkossa

Näin toimii ennakkomaksut varauksille online korttimaksuina.

Sami Väätäinen avatar
Tekijä: Sami Väätäinen
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät:

Yleistä varausten ennakkomaksuista

Booksalon PRO -asiakkaana voit ottaa vastaan ennakkomaksuja varauksista online korttimaksuina samalla kauppiassopimuksella jolla vastaanotat korttimaksuja Booksalon maksupäätteellä. Asiakkaat voivat halutessaan maksaa itse ajanvarauksen kautta tehdyn varauksensa varauksen yhteenveto -sivulta tai varausvahvistuksesta löytyvän maksulinkin kautta. Varauksen ennakkomaksu toimii myös osamaksuna kassalla mikäli varaukselle lisätään vaikkapa tuotemyyntiä tai lisäpalveluita.


Käyttöönotto ja asetukset

Verkkomaksut voi ottaa käyttöön toimipaikan ajanvaraussivulle ja markkinapaikalle. Halutessaan ne voi myös ottaa pois käytöstä valikosta "Asetukset" -> "Verkkomaksujen asetukset". Suosittelemme verkkomaksujen aktivoimista mm. näiden etujen vuoksi:

  • Ennakkoon maksettujen varausten no-show eli tuttavallisesti oharit on tutkitusti hyvin lähellä nollaa prosenttia

  • Asiakas sitoutuu varaukseen merkittävästi enemmän kun varaus on ennakkoon maksettu

  • Ennakkomaksulla vanhempi voi kätevästi maksaa lapsensa palvelun jo etukäteen

  • Ennakkomaksu on varmasti hygieeninen tapa maksaa

  • Ennakkoon maksetun varauksen päälle on helpompaa tehdä lisämyyntiä kun summa ei kassalla kasva liian isoksi

  • Asiakas palaa tutkimusten mukaan todennäköisemmin asiakkaaksi kun on suorittanut maksut ennakkoon

Verkkomaksuasetuksissa asiakkaille voi myös tarjota alennusprosentin ennakkomaksuille.

Tällä voit kannustaa asiakasta maksamaan varauksen jo ennakkoon ja täten lisätä asiakkaan sitoutumista varaukselle. Lopullinen valinta ennakkomaksusta jää kuitenkin aina asiakkaalle joten ennakkomaksun tarjoaminen koetaan hyväksi asiakaspalveluksi.


Varauksen maksaminen

Asiakkaat voivat halutessaan maksaa nettiajanvarauksen kautta tehdyn varauksensa varauksen yhteenveto -sivulta tai varausvahvistuksesta löytyvän maksulinkin kautta. Maksun voi tehdä kauppiassopimuksella mainituilla korteilla eli yleisimmillä Visa ja Mastercard -korteilla. Korttimaksut ovat turvallisia ja maksut varmennetaan aina asiakkaan vahvalla tunnistautumisella, yleensä asiakkaan verkkopankkitunnistautumisella.


Ennakkomaksut kalenterissa ja myyntiraporteilla

Ennakkoon maksetusta varauksesta tulee merkintä varauskalenteriin.

Ennakkoon maksettujen varausten maksut joita ei vielä ole viety kassalle ja kirjattu myynniksi näkyvät kootusti Myynnit -valikossa kun maksun tilaksi valitsee "Ennakkomaksut".

Myyntiraporteilla näet maksutapaerittelyssä verkkomaksulla tehdyt maksut samoin kuin vaikkapa käteisen ja maksupäätteellä tehdyt korttimaksut.


Palvelun jälkeen

Kun ennakkoon maksettu palvelu on suoritettu tulee varaus viedä normaaliin tapaan kalenterista kassalle. Kassalla voit joko hyväksyä tapahtuman sellaisenaan tai mikäli haluat tehdä muutoksia kuten lisätä tuotemyyntiä tai lisäpalveluita niin ennakkomaksu säilyy osasuorituksena kassassa ja voit normaaliin tapaan rahastaa puuttuvan summan asiakkaalta millä tahansa maksutavalla. Kun varaus on viety loppuun kassalla, kirjautuu myynti normaalisti myyntiraporteille ja ennakkomaksu siirtyy "Ennakkomaksut" tilasta seuraavan päivän tilitykselle.


Tilitykset

Online korttimaksut ovat asiakkaiden suoria maksuja palveluntarjoajille kauppiassopimuksen ehtojen mukaisesti ilman muita välikäsiä. Toimipaikan lukuun toimivien työntekijöiden maksut tilitetään toimipaikan kauppiassopimuksen kauppiastilille ja vuokratuoliyrittäjien maksut heidän omien kauppiassopimustensa kauppiastileille, samaan tapaan kuin maksupäätemaksuissa. Ennakkomaksut tilitetään kauppiaiden tileille tavallisesti palvelun suorittamista seuraavana pankkipäivänä. Tilityksiä tehdään vuoden jokaisena pankkipäivänä. Lue lisää tilityksistä täältä.

Vastasiko tämä kysymykseesi?