Kaikki kokoelmat
Lahjakortit
Usein kysyttyä lahjakorteista
Usein kysyttyä lahjakorteista

Lahjakorttien myyminen, tilitys ja arvonlisäverokannat sekä lahjakorttikauppa.

Nina avatar
Tekijä: Nina
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät:

Kenelle lahjakortin myynti menee?

Lahjakortit ovat toimipaikkakohtaisia. Lahjakortteja myydessä on kassalle valittava jokin toimipaikan yrityksen käyttäjä eli toimipaikan omistaja tai työntekijä, mutta ei vuokratuoliyrittäjää. Lahjakortteja voi kuitenkin ottaa vastaan maksuvälineenä kaikki toimipaikan työntekijät ja yrittäjät.

Järjestelmästä myytävät kortit eivät sisällä arvonlisäveroa eli korttia myydessä ei kirjata ja makseta arvonlisäveroa vaan arvonlisävero kirjataan sekä maksetaan normaalisti myynnistä, kun myöhemmin maksetaan lahjakortilla. Eli silloin, kun lahjakortti käytetään. Lahjakortilla on siis mahdollista maksaa useamman eri verokannan sisältävää myyntiä.


Voiko asiakas valita tekijän lahjakorttia ostaessa?

Ei valitettavasti tällä hetkellä. Koska lahjakortin myynnit menee pääyrittäjälle, asiakas ei pysty valitsemaan lahjakortin ostovaiheessa kenelle tekijälle lahjakortin osto menee. Kun asiakas käyttää lahjakorttia liikkeessä, sen voi ottaa vastaan kaikki mukaan lukien työntekijät ja yrittäjät.


Mistä näen lahjakortit, jotka pitää tilittää muille?

Näet ne kätevästi raporteilta.

Siirry "Myynnit" ja "Lahjakortit"- välilehdeltä, näet selkeästi yrittäjä kohtaisesti kuukausitasolla, kenelle tilitetään mitäkin sitä mukaan, kun lahjakortteja käytetään.


Miksi lahjakortit myydään booksalonissa arvonlisäverottomina?

Booksalonissa on käytössä lahjakorttien myynti verottomana, koska verottajan näkökulmasta se on monikäyttöarvoseteli. Tästä sitten lahjakorttia käytettäessä palvelun suorituksen tai tuotteen myynnin yhteydessä maksetaan normaalisti verot verokannan mukaisesti.

Verottajan näkökulmasta "monikäyttöarvoseteli" on tuote tai palvelu, johon lahjakorttia käytetään ei ole etukäteen yksilöity. Sillä voi mahdollisesti ostaa tuotteita tai palveluita, joissa on eri verokanta, kuten vaikkapa normaalien palveluiden ohella kahvi, suklaa tai juomapullo, joilla on elintarvikkeiden alv- prosentti.

Verottajan ohje:

"Jos loppukäyttäjä ei lunasta monikäyttöarvoseteliä sen voimassaoloaikana, maksetusta vastikkeesta ei ole suoritettava veroa, vaikka arvosetelin myyjä pitää vastikkeen itsellään. Käyttämättä jääneistä monikäyttöarvoseteleistä ei ole suoritettava veroa, koska niiden perusteella maksetut ennakkomaksut eivät aiheuta veron suorittamisvelvollisuutta."


Täältä lisää verottajan ohjeesta koskien monikäyttöarvoseteliä
​
Tilanteissa, jossa yritys tarjoaa vain yhden arvonlisäverokannan palveluita monikäyttöarvoseteli ei sovi. Voit kysyä apua chatistä tähän aiheeseen.


Miten käytän lahjakorttikauppaa sosiaalisessa mediassa?

PRO-käyttäjänä sinulla on käytössäsi Lahjakortti-kauppa erillisessä osoitteessa ja lisäksi voit aktivoida Osta lahjakortti - toiminnon ajanvaraukseesi osana palveluitasi. Voit jakaa linkkiä sosiaalisessa mediassa haluamallasi tavalla tai lisätä sen erikseen Varaa nyt- tai Osta lahjakortti-toiminnon taakse sosiaaliseen mediaan.

Lisäohjeita lahjakorttikaupan aktivointiin ja miten se lisätään sosiaaliseen mediaan löytyy täältä.


Miten teen hyvityksen lahjakortiksi?

Jos haluat hyvittää asiakkaalle lahjakortilla, joka sisältää tietyn summan arvoa, sinun tulee luoda lahjakortti ilman veloitusta. Voit tehdä sen seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Vastasiko tämä kysymykseesi?